”Hej Erik, jag heter Sarah Dawn Finer” (det är tur att hon inte sa – ”det här är Sarah Dawn Finer”). ”Jag fick ditt nummer av Matte, Vietnaam”. ”Stör jag?”

Vad svarar man på det när man är ute och reklamerar dåliga bestick tillsammans med sin höggravida fru en lönefredag i Sickla Centrum?

Vad Sarah inte kommer ihåg är att vi var ute ett gäng kvällar tillsammans för en massa år sen, tillsammans med Dilba och Stephen och ett gäng andra människor. Det var roligt, Sarah är en rolig tjej med mycket mer energi än vad jag kommer upp i ens på mina värsta fyllor.

Och det är ju inte så lätt att komma ihåg alla människor man träffar om man träffar så många som Sarah. Jag träffar nog inte ens hälften, och jag kommer knappt ihåg någon. Eller, jag är ganska bra på ansikten (ganska bra bara). Men namn…. det är inte min starka sida.

Det Sarah ville var att låna skor till sin videoinspelning. Well, tvekade jag lite – för det är ju lite meckigt att ringa till butiken en lönefredag och säga att det kommer någon som vill låna skor till Sarah. Vi får inget för det – men de som vi har som leverantörer får lite varumärkesplacering i hennes video. Vi får inte betalt för att förmedla den varumärkesplaceringen, men allt är ju ett kretslopp så i slutändan så hoppas man att om man är snäll så händer snälla saker.

Sarah förstod utan problem. Och jag tycker om att hon ringde personligen. Det finns inget värre än när det kommer en stylist till en artist som jag aldrig har hört talas om, som ser det som självklart att hon (oftast hon) eller han får låna vad som helst, när som helst och hur länge som helst. Och om de blir förstörda under utlåningen så spelar ju det ingen som helst roll…. för vi får ju goodwill…

Men för Sarah var det inga problem. Det som vi inte anser går att sälja när de lämnar tillbaka dem, det får hon köpa helt enkelt.

Så nej – Sarah Dawn Finer kanske inte framstår som det rätta SNS materialet. Men – hon gjorde det här på rätt sätt, så det är klart att vi hjälper henne. Om vi hjälper någon så kanske någon hjälper oss en vacker dag.