Vi bloggar sen en tid tillbaka även på Café. Men den sista tiden så har det mest blivit så att vi lägger in det mest sneakerrelaterade från min och Peters bloggar.

Härom dagen så var den någon som kommenterade på ett inlägg på Café:

”Stadium-sneakers
Av: Sneaker freak (2009-11-03 13:42:10)
Är detta ett betalt inlägg? Du kan ju hitta stort utbud av minst lika schyssta sneakers i många andra butiker, både oki-ni, flightclubny.com eller till och med på Stadium.”

Och det är klart att vi vill vara rättvisa. Stadium har ju sneakers, det är helt riktigt. Om man till exempel kollar på deras fina hemsida: http://www.stadium.se/mode/herrskor så hittar man inte bara Warp och Race Marine. Det finns ju faktiskt Nike skor också.

Enligt deras hemsida så har de 39 modeller sneakers. Det är ju ganska så mäktigt. Tittar man också på helheten så ser man att inköparna i Norrköping helt klart gillar att ta ut svängarna. Jag gillar också tanken på att ofta bara erbjuda helstorlekar. Det är klart att det inte är så bra för de som har 42,5 eller så – men det måste ju vara mycket lättare att köpa in skorna på det sättet.

Men all heder åt Sveriges största (eller det kanske de inte är?) sport(eller det kanske man inte heller ska kalla dem)kedja. De har sneakers. Så det är bara att joina the movement helt enkelt.

Oki-ni – aka japans bästa streetmode butik som Café brukar kalla dem – är i själva verket baserade i London. Jag gillar Oki-Ni – jag köpte den puma kollektionen som de gjorde för ett par år sen. Men att säga att de har ett bra utbud på sneakers är nog att ljuga. Visst, de har sneakers. Men sen de för ett par år sen styrde över fokus på fashion mer än streetfashion så har det blivit mindre och mindre sneakers. Men det är helt riktigt. De har sneakers. Men vi har mer…. Vi har mer modeller bara från Nike än vad de har skor över huvudtaget.

”-men flightclub då Erik – du kan väl ändå inte säga att Flightclub inte har bra sneakers?”. Nej, det kan jag ju inte påstå. Men om man ska titta på butiker som säljer skor åt privatpersoner så skulle jag hellre gå till LA Avenue. Dels för att de ligger i Tokyo, men främst för att de faktiskt är trevliga människor. Och utbudet på hemsidan gör knappast butiken rättvisa.

Men men, det finns ju massor med andra butiker som faktisk säljer sneakers. Och visst – jag köper att det kanske ser lite enkelspårigt ut när vi bara pratar om sneakers som vi får in. Men – det är de skorna vi får info om. Och det är inte många sneakers värda namnet som vi inte tar in.

Jag säger detta med stolthet, men inte för att skryta. Sneakersnstuff är Sveriges bästa sneaker butik. Vi tar in mer modeller än någon annan butik, och vi har också tillgång till modeller som ingen annan butik i Sverige får tillgång till. Det är något som jag är väldigt stolt över, och något som jag och Peter har jobbat hårt för i 10 år (eller längre än så iofs, men 10 år i en egen butik).

Så – ”sneaker freak” – det här är inte skrivet för att trycka till dig. Men sneakers är en passion för oss, och vi blir lätt upprörda när vi blir jämförda med Stadium. Det är som att jämföra Jordan med Roland Rahm.