Ordet Suede är ju franska och betyder Sverige. Det engelska namnet för mocka – suede – kommer just därifrån. På 1800 talet så gled fransyskorna omkring i mjuka mysiga mocka handskar. Och skulle det vara äkta vara så skulle handskarna komma från Svergie (Dalarna). ”Gants du Suede” var the shit på gatan på den tiden – och när man började använda materialet i andra plagg också så kortade man ner det till ”suede” vilket också Engelsmännen snappade upp.

Handskarna gjordes i getskinn, men själva ordet suede är numer termen för nappat material, oavsett vad det är för djur som har fått sätta livet till. Det finns ju till och med syntet mocka nuförtiden.

Men, eftersom Sneakersnstuff firar 10 år, så ville vi göra något extra fint tillsammans med Puma – och gick då tillbaka till historien för att ta fram dessa Puma Suede i just getskinnsmocka. Det är skillnad på mocka och mocka – och dessa är crème de la crème som fransmännen skulle ha sagt

Vi släpper dem på lördag, och de finns i 124 par i varje färg. I hela världen.