Sneakersnstuff blev ju efter nästan 10 i gamet TierZero klassat för ett par år sen. Det innebar att vi fick tillgång till det allra svåraste från Nike. Ibland är det så svårt att man knappt tror att det går att sälja… Man får dessutom inte sälja det online – fast man får göra det om folk mailar eller ringer…

Nu har det dock krypit fram en ännu högre nivå. Nike Stadium. Och visst, vi började tjata på Nike direkt – men det är svårt när man ligger i Stockholm. Den lilla klick som bestämmer gör sig inte så ofta besvär att åka norröver. Våran reps (Heja Hinken) tröstord var att ”det kommer mest väldigt osäljbara produkter från Nike Stadium i alla fall” ”det kommer att finnas några skor som ni vill ha, men då måste ni också ta in en massa sko och produkter som ni inte vill ha”. Det senaste vet jag inte om det var ett exakt citat, och då kanske man inte ska skriva ”, men det var så jag tolkade det i alla fall.

Och idag så rullar detta upp på hypebeast

nike solve sundsbo elite series 1 Nike Stadium: Elite Pack by  Sølve Sundsbø

The Nike Stadium campaign sees an update today as the brand’s unveils its latest development with artist Sølve Sundsbø. Having worked on an illustration for the Mercurial Vapor Superfly II boot, this latest development sees Sølve produce visuals for the Nike Elite Series. Further insight from Nike is offered below.

We had him reinventing the Mercurial Vapor Superfly II boot. The result astonished us so much that it would have been a match made in heaven having him to portrait the whole brand new Nike Elite Series, including therefore CTR360 Maestri, Total90 Laser III and Tiempo Legend III football shoes – all graced by a reengineered outsole, super-strong lightweight carbon fiber plates and high contrast colors that distinctly improve on-field visibility. Actually, an ever-mutating and crazily daring combination of colors and technology is one of the trademarks in Sølve Sundsbø’s work: what we got here is really likely to be a perfect match.

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 25%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; }

Och jag kan inte göra annat än att hålla med Hinken. Det är många vackra ord i den texten – men bilden har ju inget med sneakers att göra. Det verkar vara någon dansk som har kladdat fram lite skor på en kanvas eller något. Tror att skorna i sig (fopåll) är klassade som Stadium – men jag är inte säker. Informationen är ju ganska knapp.

Fast det är klart att vi ändå kommer att tjata om att få bli Stadium konto. Är det limiterat så säljer det. Vi skulle kunna sälja älgbajs om det var så att Nike sagt att det var någon hittills okänd konstnär som har lagt bajset i små högar, och att det vara fanns 300 små bajshögar i hela världen.

Äh, jag är nog bara ledsen över att vi inte får Nike Stadium skorna – de där blåa Lunar Chukka Woven hade varit lättsålda. Men det kunde varit värre antar jag. Har fått höra från de som ligger i Götet, att det är jobbigt eftersom all media i Sverige utgår från Stockholm… Så, allt är relativt antar jag (och den här sista texten skrev jag till i efterhand för att jag inte skulle låta så sur…)